• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Η Ενισχυτική Διδασκαλία μέσα από τα δικά μας μάτια…

Η ώρα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι μια πολύ σημαντική ώρα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς, καθώς προετοιμάζουμε τα παιδιά για την επόμενη μέρα στο σχολείο και ελαφρύνουμε το φόρτο εργασίας που μπορεί να έχουν, κάνοντας το διάβασμα λιγότερο και ευκολότερο για το σπίτι!

Για να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών ακόμη και αυτήν την ώρα, προβαίνουμε σε κάποιες γενικότερες προτάσεις, τις οποίες πρόκειται να  εφαρμόσουμε στην ενισχυτική διδασκαλία με το νέο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς! Δημιουργούμε για τους μικρούς μας φίλους ένα εναλλακτικό πλαίσιο μάθησης, μέσα από το οποίο επιδιώκουμε να αγαπήσουν τη διαδικασία της μάθησης και της πρόσληψης νέων γνώσεων «βλέποντας την Ενισχυτική Διδασκαλία με μία άλλη, πιο ευχάριστη ματιά» :

 Κάνουμε τα καθήκοντά μας με απαλή μουσική υπόκρουση.

 Βγαίνουμε στον χώρο του μικρού γκαζόν (εάν βρισκόμαστε στο καινούριο ΚΔΑΠ) και απολαμβάνουμε τα μαθήματά μας έξω στη φύση. Ενισχύουμε και αναζωογονούμε το πνεύμα μας, ενώ παράλληλα κάνουμε τα καθήκοντά μας.

 Αν κάποιο μάθημα π.χ. στη Γλώσσα ή στην Ιστορία έχει διαλογικά μέρη και δημιουργεί ένα επικοινωνιακό πλαίσιο, κάνουμε μια μικρή δραματοποίηση, παίζοντας ένα μικρό (αυτοσχέδιο ή μη) θεατρικό.

 Βλέπουμε βοηθητικά, εκπαιδευτικά βιντεάκια.

 Μαθαίνουμε να αναζητούμε πληροφορίες σε αξιόπιστες πηγές στο διαδίκτυο, για την εκπόνηση κάποιας πιθανής εργασίας που έχει ανατεθεί από το σχολείο.

 Χρησιμοποιούμε χειροπιαστά μέσα για να εξηγήσουμε τα Μαθηματικά. Π.χ.: Σε κάποιο πρόβλημα με χρήματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από Monopoly και να παίξουμε τον ταμεία και τον πελάτη.

 Σε πιο μικρές ηλικίες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξυλάκια ή ακόμη καλύτερα, αντί για ξυλάκια, υλικά καθημερινής χρήσης, όπως φασόλια, μακαρόνια, ώστε να φέρουμε τα Μαθηματικά πιο κοντά στα βιώματα των παιδιών.

 Κάνουμε πειράματα.

 Παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια που βασίζονται σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες υποστηρικτικού υλικού των σχολικών μαθημάτων.

 Χρησιμοποιούμε αντί για τους τυπικούς, μονότονους χάρτες, εργαλεία όπως το Google Earth ή το Google Maps.

 Συντονίζουμε συζητήσεις παιδιών για την επίλυση προβλημάτων, ώστε να φτάσουν από μόνα τους στη λύση, εκμαιεύοντας τη γνώση με σωστές ερωτήσεις-καθοδήγησης.

 

 Συνδυάζουμε τα μαθήματα διαθεματικά, κάνοντας συνδέσεις ακόμη και εντελώς διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων (π.χ. Λογοτεχνία με Μαθηματικά), ώστε τα παιδιά να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και να μάθουν να δρουν συνδυαστικά.

 

Της  Αργυρώ Ξενιτοπούλου

Δασκάλα Είμαι απόφοιτη και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Βιογραφικό

Η ενασχόληση με τα παιδιά υπήρξε πάντα για μένα μια ευχάριστη πρόκληση! Η πρόκληση, έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν εντάχθηκα στο δυναμικό του ΚΔΑΠ KINESIS FOR KIDS! Ένας ολοκαίνουριος χώρος, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων αποτέλεσε για μένα τον ιδανικό τόπο για να ξεδιπλώσω την εφευρετικότητα, τις γνώσεις και την απέραντη αγάπη μου για τα παιδιά!

Πριν από όλα αυτά… η αγάπη για το λειτούργημα-επάγγελμά μου ήταν αυτή που με ώθησε, μετά την αποφοίτησή μου από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, να συνεχίσω τις σπουδές μου σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο. Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές μου σχετίζονται με τις «Επιστήμες της Αγωγής» και ως κατεύθυνση Ειδίκευσης επέλεξα τις «Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες  Τεχνολογίες».

Οι γνώσεις μου στην Αγγλική Γλώσσα είναι άριστες (Certificate of Proficiency in English / University of Michigan) και είμαι , επίσης, κάτοχος Άδειας Διδασκαλίας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Διαθέτω Πιστοποίηση Γνώσεων Πληροφορικής και Χρήσης Ηλεκτρονικού  Υπολογιστή των 6 βασικών ενοτήτων (Φορέας Πιστοποίησης GlobalCert).

Η διδακτική εμπειρία μου βασίζεται στην 6ετή παράδοση κατ’ οίκον μαθημάτων σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, καθώς και στην προσφορά των υπηρεσιών μου ως Μέντορα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).

Αναφορικά με τη γενικότερη εργασιακή εμπειρία μου, έχω εργαστεί στο παρελθόν ως Δημοσιογράφος-Αρθρογράφος στην «Αυριανή Μακεδονίας Θράκης», ως πωλήτρια καταστήματος ειδών διατροφής, καθώς και ως υπάλληλος  ξενοδοχειακής επιχείρησης.

 

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com