• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος ποδηλασίας των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έναρξη του Βιωματικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος ποδηλασίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 22 Μαΐου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της πόλης μας. Οι συμμετέχοντες της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν 25 παιδιά μαζί με τους γονείς τους, οι οποίοι πρότινος είχαν κλείσει ραντεβού με τους υπεύθυνους προς αποφυγή συνωστισμού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια ομιλία από τους υπεύθυνους με θέμα τις βασικές αρχές ασφάλειας στην ποδηλασία εντός της πόλης. Βασικοί εισηγητές του προγράμματος ήταν ο Λάζαρος Κυζιρίδης, κύριος προπονητής της ομάδας ποδηλασίας παίδων και εφήβων του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ. Ακόμη, εισηγητής ήταν και ο Μαυρογενίδης Παναγιώτης, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, υπεύθυνος αθλητικών προγραμμάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Κids.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ποδηλασία, προσομοιώνοντας την ποδηλατική συμπεριφορά με αυτήν που οφείλουν να έχουν και στους δρόμους της πόλης. Τα παιδιά, αλλά και όσοι γονείς το επιθυμούσαν, εξασκήθηκαν και συμμορφώθηκαν σε τυχόν λάθη που μέχρι τώρα πραγματοποιούσαν κατά την οδήγηση του ποδηλάτου.

Το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι γονείς και τα παιδιά της πόλης είναι τεράστιο, καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο βιωματικό πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα στην πόλη του Κιλκίς. Για αυτόν το λόγο ο κύκλος των μαθημάτων θα συνεχιστεί, δίνοντας ραντεβού κάθε Σάββατο στις 19:30 στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Το Βιωματικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής απευθύνεται πλέον σε οικογένειες ( γονείς και παιδιά 5+ ετών), οι οποίες αγαπούν το ποδήλατο και το επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους στην πόλη. Σκοπός του προγράμματος είναι να γίνουν γνωστοί τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας, αλλά και να δοθούν συμβουλές και τρόποι σωστού χειρισμού και οδήγησης του ποδηλάτου στο αστικό περιβάλλον.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids 23410-22220 & 23410-22280.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com