• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Δημιουργία και έμπνευση για το νου και το σώμα στο ΚΔΑΠ Kinesis

Η εβδομάδα στο ΚΔΑΠ kinesis for kids ξεκίνησε χαρούμενα και μελωδικά, συνδυάζοντας το μάθημα των εικαστικών και της μουσικής. Δύο μαθήματα καθαρά βιωματικά όπου τα παιδιά παίζουν κεντρικό ρόλο. Ο στόχος ήταν κοινός και επιτεύχθηκε. Η κατασκευή χειροποίητων μουσικών οργάνων με σκοπό, έπειτα, να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά στα μουσικά τους παιχνίδια. Αφού λοιπόν ολοκληρώσαμε τις κατασκευές μας, δοκιμάσαμε τους ήχους που παράγουν και διασκεδάσαμε με αυτούς.

Η ζωγραφική είναι μία ακόμη δραστηριότητα που βοηθάει τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αισθητική καλλιέργεια του παιδιού. Έτσι, στο μάθημα της ζωγραφικής αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την τεχνική της χαρακτικής. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν χρώματα λαδοπαστέλ της αρεσκείας τους, τα κάλυψαν με μαύρο χρώμα και τέλος χάραξαν πάνω τους τα αγαπημένα τους σχέδια, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα πραγματικά εκπληκτικό.

Ένα από τα κεντρικά θέματα της εβδομάδας μας ήταν η ελιά και το λάδι. Τα παιδιά μέσα από τα μαθήματα των εικαστικών και της δημιουργικής γραφής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το ρόλο τους στην ελληνική μυθολογία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φτιάχνοντας το δικό τους κότινο. Επιπλέον, διάβασαν το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Ειμ’ η ελιά η τιμημένη» και αναστοχάστηκαν πάνω σε αυτό. Ολοκληρώνοντας το θέμα αναφέρθηκαν στη διαδικασία της συγκομιδής της ελιάς και στην παραγωγή λαδιού και κατασκεύασαν το δικό τους ελαιώνα.

Η γυμναστικές δραστηριότητες είχαν και αυτή την εβδομάδα την τιμητική τους. Mία από αυτές είναι και η yoga, μια εναλλακτική μορφή άσκησης που βοηθά τα παιδιά με μια ασφαλή και διασκεδαστική διαδικασία να μάθουν τον εαυτό τους καλύτερα. Έτσι, στο μάθημα kids yoga ολοκληρώσαμε τις ασκήσεις μας και με διαδραστικά παιχνίδια, διασκεδάσαμε ενισχύοντας το πνεύμα της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, ενώ ταυτόχρονα μέσα από ασκήσεις συγκεκριμένων τεχνικών, μάθαμε να αναπνέουμε σωστά και να κάνουμε «στην άκρη» το άγχος μας.

Εικαστική δημιουργία σημαίνει έκφραση, χρώμα, συναίσθημα, εικόνα, αγάπη, χαρά, ζωντάνια, απελευθέρωση. Αυτό ήταν και το κεντρικό θέμα της εβδομάδας στο ΚΔΑΠ kinesis for junior. Έτσι, την ώρα της Ζωγραφικής και των Εικαστικών τα παιδιά άφησαν  τη φαντασία τους ελεύθερη και ταξίδεψαν σε πολύχρωμους μαγικούς κόσμους. Έφτιαξαν παραμυθένιες αφίσες κόβοντας σε λωρίδες ζωγραφιές από αγαπημένους τους ήρωες. Στη συνέχεια, συνέθεσαν καδράκια που απεικόνιζαν ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη σαβάνα και μετέτρεψαν αριθμούς σε όμορφες ζωγραφιές ζώων ή αντικειμένων.

Τέλος, το Καράτε είναι μία από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των μικρών μας μαθητών. Μέσα από αυτό το μάθημα τα παιδιά έχουν πολλά να κερδίσουν. Μαθαίνουν να προστατεύουν τον εαυτό τους, αποκτούν αυτοπειθαρχία, συγκέντρωση και σεβασμό, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους, ενώ παράλληλα γυμνάζονται και διασκεδάζουν. Έτσι, και αυτή την εβδομάδα στο ΚΔΑΠ kinesis for junior ήταν όλα τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό παρόντες στο μάθημα αυτό.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com