• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Αποχαιρετούμε την Άνοιξη με όμορφες τηλε-δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ Kinesis

Η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ολοκληρώθηκε για το Κδαπ Kinesis με όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες. Έτσι οι μικροί μας φίλοι μέσα από το μάθημα των πειραμάτων είδαν πώς τα καθαριστικά χεριών απομακρύνουν τα μικρόβια. Ακόμη στη ρομποτική έφτιαξαν το δικό τους ηλεκτρονικό παιχνίδι, στη γυμναστική, το καράτε και το χορό, γυμνάστηκαν, εξασκήθηκαν σε καινούριες πολεμικές κινήσεις και χόρεψαν με καλοκαιρινές μελωδίες, ενώ στο game on έπαιξαν διασκεδαστικά παιχνίδια.

Επιπλέον στη φιλαναγνωσία τα παιδιά διάβασαν το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «ο Άρης, ο τσαγκάρης» και εξασκήθηκαν στις αριθμητικές πράξεις, ενώ στη δημιουργική γραφή γνώρισαν παλιά επαγγέλματα, τα οποία προσπάθησαν να αναγνωρίσουν μέσα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Στη ζωγραφική μίλησαν για την τεχνική op art που αντιπροσωπεύει τις ψευδαισθήσεις και τις έννοιες του βάθους και της προοπτικής, ενώ στο θεατρικό παιχνίδι ανέπτυξαν την ενσυναίσθηση τους αναγνωρίζοντας συναισθήματα μέσα από τραγούδια και εκφράζοντάς τα.

Παράλληλα, στο μάθημα των εικαστικών, τα παιδιά χρησιμοποιώντας απλά υλικά, όπως ρολό από χαρτί, καλαμάκια, και πλαστικά ποτήρια, έφτιαξαν μία τρισδιάστατη γλάστρα με ένα όμορφο λουλούδι, αποχαιρετώντας έτσι την άνοιξη. Τέλος, στη μαγειρική, χρησιμοποιώντας αλεύρι, αυγά, λάδι, γάλα, πάπρικα, τυρί, ρίγανη, πιπεριές και ελιές, οι μικροί μας μάγειρες έφτιαξαν ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ, το οποίο άφησε άφωνους με τη νοστιμιά του όλους όσους το δοκίμασαν.

Ενημερωτικό δελτίο