• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Αποχαιρετάμε το χειμώνα στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου για αυτό το έτος και το τέλος του χειμώνα είναι προ των πυλών. Σε αυτό το κλίμα κινήθηκαν και οι δραστηριότητες των δομών του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids την εβδομάδα που πέρασε. Πολλές διαδικτυακές δράσεις σύγχρονης αλλά και ασύγχρονης εκπαίδευσης προσέφεραν δημιουργικές  ώρες στους μαθητές και τους έφεραν λίγο πιο κοντά, μιας που η δια ζώσης επικοινωνία είναι ακόμη απαγορευμένη.

Ειδικότερα, αναφερόμενοι στις δράσεις εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, οι μαθητές των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν βήμα βήμα μια πολική αρκούδα, που αποτελεί τον κύριο εκπρόσωπο των ζώων του χειμώνα, μαθαίνοντας παράλληλα πληροφορίες για το πού ζει και ποιες είναι οι συνήθειές της. Ακόμη, απόλαυσαν την ανάγνωση ενός παραμυθιού με τίτλο ¨το λαίμαργο ποντίκι¨, ενώ συζήτησαν τις συνέπειες που μπορεί να έχει η λαιμαργία και η απληστία στη ζωή κάποιου. Η αγαπημένη σε όλους μαγειρική της εβδομάδας ολοκληρώθηκε με σπιτική πίτσα, φτιαγμένη με απλά υλικά από τα παιδιά που για μια ακόμη εβδομάδα ανυπομονούσαν να αναλάβουν το ρόλο μικρών σεφ.

Πλούσιες ήταν και οι δράσεις με αθλητικό περιεχόμενο και για τούτη την εβδομάδα. Στο καράτε οι μικροί αθλητές έκαναν μία ανασκόπηση που αφορούσε ό, τι είχαν διδαχθεί από τον προπονητή τους κατά τους χειμερινούς μήνες και στο τέλος διεξάγη και ένας μικρός διαγωνισμός μεταξύ των παιδιών στην τεχνική της γροθιάς. Στην ενόργανη γυμναστική πρωταγωνίστησαν ασκήσεις με στόχο τη βελτίωση της ισορροπίας και της σταθερότητας του κορμού κατά την υλοποίηση συγκεκριμένων ασκήσεων. Το χορευτικό κομμάτι των δραστηριοτήτων ξεκίνησε με Zumba, όπου αθλήτριες και προπονήτρια αφου συζήτησαν για το ποια από τις χειμωνιάτικες χορογραφίες ήταν η αγαπημένη τους, την υλοποίησαν, αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο το χειμώνα.  Αντίθετα, στο μοντέρνο χορό, οι μαθήτριες παρακολούθησαν βήμα βήμα μια νέα χορογραφία σε ρυθμούς ελέκτρο-ποπ, την ακολούθησαν αναλύοντας κάθε φορά τα βήματα και αναμένουν την επόμενη εβδομάδα για να την ολοκληρώσουν.

Ακόμη και αν συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των δομών, τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids είναι και θα παραμείνουν κοντά στα παιδιά με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο, κάνοντας τα απογεύματά τους ξεχωριστά και πολύ δημιουργικά.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com