• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Άνθισε η πρώτη αμυγδαλιά στο ΚΔΑΠ Kinesis

Καινούρια εβδομάδα με καινούρια θεματική ενότητα που ακούει στο όνομα “Αλκυονίδες μέρες- Αμυγδαλιά. Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια…” Η αμυγδαλιά την άνοιξη δεν ανθίζει;” Κι όμως, όπως μάθαμε σήμερα, η αμυγδαλιά αρχίζει να ανθίζει τον χειμώνα. Διαβάσαμε τον μύθο της αμυγδαλιάς και αμέσως μετά, χωρίς να χάσουμε χρόνο, σχεδιάσαμε ένα κλαδί αμυγδαλιάς και με το κάτω μέρος ενός μπουκαλιού δημιουργήσαμε τα άνθη. Προσθέσαμε τις τελευταίες μας πινελιές και το μικρό μας έργο έτοιμο.

Έφτασε η ώρα για το αγαπημένο μάθημα των παιδιών το οποίο είναι φυσικά το Master Chef! Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει πεντανόστιμα αμυγδαλωτά. Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια κι έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης. Οι μικροί μας φίλοι έβαλαν σε ένα μπολ τα υλικά και τα ανακάτεψαν. Έδωσαν σχήμα στο γλύκισμα και τα, τοποθετήσαμε τα αμυγδαλωτά στο ταψί, στον φούρνο κι έτοιμα! Τέλος, το αποτέλεσμα εξέπληξε όλους και όλοι μαζί είπαμε καλή μας όρεξη.

Άλλο ένα μάθημα fimo, το οποίο οι μικροί μας καλλιτέχνες περίμεναν πως και πως,  ολοκληρώθηκε. Τα παιδιά μας έφτιαξαν μια γλυκιά αλκυόνη που είναι και το θέμα της εβδομάδας μας . Με την καθοδήγηση της κυρίας Σοφίας τα κοκαλάκια μας ήταν έτοιμα και πανέμορφα να διακοσμούν τα μαλλάκια μας.

Έφτασε η μέρα και για το αγαπημένο μας πλέξιμο. Χωριστήκαμε σε ομαδούλες και ξεκινήσαμε. Άλλοι, βελονάκι βελονάκι, έφτιαξαν γαντάκια, άλλοι scrunches και άλλοι ένα όμορφο πουλάκι. Οι δημιουργίες μας πραγματικά φανταστικές και ανυπομονούμε για το επόμενό μας μάθημα.

Στην κηπουρική αυτήν την εβδομάδα με αφορμή το θέμα μας, που είναι η αμυγδαλιά και οι αλκυονίδες μέρες, μιλήσαμε για το αμύγδαλο. Στην αρχή αφού ακούσαμε για το μύθο της αμυγδαλιάς, προχωρήσαμε στον τρόπο που μπορούμε εύκολα να τη φυτέψουμε και να κάνουνε τα δικά μας δεντράκια. Στο τέλος είδαμε μια εύκολη συνταγή για να φτιάχνουμε το δικό μας γάλα αμυγδάλου. Το μάθημά μας, συμπλήρωσαν πληροφορίες σχετικά με το αμύγδαλο, που μοιράστηκαν στα παιδιά μαζί με εύκολες ασκησούλες και κουίζ. Ποιο λέτε να είναι το επόμενο θέμα μας;

Επόμενο μάθημα ζωγραφικής και ήταν αφιερωμένο στον ζωγράφο, Βαν Γκογκ και το έργο του ‘Ανθισμένη Αμυγδαλιά. Μιλήσαμε για τον ίδιο, διαβάσαμε σχετικές πληροφορίες και αφού μάθαμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο έργο, ξεκινήσαμε βήμα, βήμα να δημιουργούμε το δικό μας. Αφού το σχεδιάσαμε, με τα απαραίτητα χρώματα, δώσαμε ζωή στη δημιουργία μας. Οι μικροί λοιπόν Βαν Γκογκ, έφεραν εις πέρας το έργο τους.

Εσείς ξέρετε τι είναι οι Αλκυονίδες ημέρες και τον μύθο γύρω από αυτές; Στην ώρα του «Εσύ το ήξερες;» απαντήσαμε σε αυτά τα ερωτήματα και στην συνέχεια παίξαμε με ένα αυτοσχέδιο παζλ στο οποίο εικονιζόταν μια Αλκυόνη!

Ήρθε η ώρα για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Ασχοληθήκαμε τις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές. Έπειτα φτιάξαμε μια ομαδική κατασκευή η οποία είχε μια χαρούμενη φατσούλα όπου έπρεπε να τοποθετήσουμε τις υγιεινές τροφές και μια λυπημένη φατσούλα στην οποία έπρεπε να τοποθετήσουμε τις ανθυγιεινές τροφές. Το παιχνίδι ξεκίνησε και οι μικροί μας φίλοι τα πήγαν τέλεια.

Τελευταία ημέρα της εβδομάδας και οι μικροί μας σεφ έφτιαξαν υγιεινές μπάρες με βρώμη και φυστικοβούτυρο. Σηκώσαμε τα μανίκια μας και ακολουθήσαμε κατά γράμμα τη συνταγή. Σύντομα οι γευστικές μας μπάρες ήταν έτοιμες και τα απαιτητικά στομαχάκια μας ανυπομονούσαν να τις δοκιμάσουν.

Ποιο να είναι το επόμενο ταξίδι του ΚΔΑΠ Kinesis; Μείνετε συντονισμένοι για τα νέα μας.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com