• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Άνθισαν τα λουλούδια στο ΚΔΑΠ Kinesis

Η προηγούμενη θεματική ενότητα μας άφησε με ένα άρωμα λουλουδιών στη δομή μας. Αφιερώσαμε την εβδομάδα στα λουλούδια και κάναμε κατασκευές μαθαίνοντας πληροφορίες για πολλά από αυτά.

Έτσι, λοιπόν, με αφορμή την νέα μας εβδομάδα, που είναι αφιερωμένη στα λουλούδια, αρπάξαμε την ευκαιρία και στη ζωγραφική ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό. Με τη βοήθεια έντονων χρωμάτων, σακούλας, μπατονέτας και οδοντόβουρτσας φτιάξαμε μια όμορφη σύνθεση λουλουδιών, που έτοιμη να διακοσμήσει τον χώρο μας.

Στην κηπουρική οι μικροί μας φίλοι έμαθαν πως μπορούν να φυτέψουν πετούνιες. Πρώτα πρώτα οι κηπουροί μας παρακολούθησαν ένα βίντεο σχετικά και τον τρόπο φυτέματος κι έπειτα, φύτεψαν τις δικές τους πετούνιες αλλά και στις γλάστρες έξω από τη δομή μας. Το φύτεμα ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση πως θα είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους και το πότισμα.

Κάναμε κι ένα μικρό ταξίδι μέχρι την Ολλανδία για να γνωρίσουμε τους κήπους Κέκενχοφ. Στους κήπους αυτούς μπορεί να δει κανείς τα 800 διαφορετικά είδη τουλίπας που υπάρχουν και ο πιο κατάλληλος μήνας είναι ο Απρίλιος.

Μιας και την εβδομάδα αυτή μιλούσαμε για τα λουλούδια, οι μικροί μας μάγειρες στο ΚΔΑΠ Kinesis ανακάλυψαν την τέλεια συνταγή που ταίριαζε σε αυτήν τη θεματική, γλυκά λουλούδια με κρέμα. Βάζοντας όλη την τέχνη τους, δημιούργησαν με το εύπλαστο ζυμάρι τους τα πιο περίτεχνα λουλούδια.

Στα εικαστικά φτιάξαμε μια καρφίτσα παπαρούνα. Σχεδιάσαμε και κόψαμε προσεκτικά τα κομμάτια της τσόχας κι έπειτα αφού τα κολλήσαμε μεταξύ τους, τα στερεώσαμε στην παραμάνα. Έτσι, τώρα θα έχουμε τις πιο ωραίες λουλουδένιες καρφίτσες.

Στη ζωγραφική, πιάσαμε τα χρώματά μας και δημιουργήσαμε ένα λιβάδι με πολύχρωμες πασχαλιές. Τέμπερες, ξυλομπογιές και μπατονέτες ήταν τα υλικά μας για τη πολύχρωμη εικόνα μας.

Κλείσαμε την εβδομάδα μας με το μάθημα της ρομποτικής, φτιάχνοντας ρομποτικές σβούρες με μηχανισμό. Οι ρομποτιστές μας ενθουσιάστηκαν με αυτήν την κατασκευή και ανυπομονούν για την επόμενη φορά.

Ξεκινάει μια νέα εβδομάδα με πολλά πασχαλινά event, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι ώστε να μαθαίνετε τα νέα μας.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com