• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Η ανασκόπηση της εβδομάδας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids

Ακόμα μία εβδομάδα που περνάει και αισίως κοντεύει το τέλος της άνοιξης. Ακόμη μια εβδομάδα που οι συνέπειες της πανδημίας είναι εμφανείς, και αυτό οδηγεί στο να μην επιτρέπεται η φυσική παρουσία των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ. Παρ’ όλα αυτά, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids είναι κοντά σε όλα τα παιδιά, με σύμμαχο την τεχνολογία, όπως κάνουν όλους αυτούς τους μήνες, προσφέροντας χαμόγελα και δημιουργικές ώρες.

Αναλυτικά, στις διαδικτυακές συναντήσεις τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στα αγαπημένα τους αθλήματα, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να συζητήσουν με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά με το καράτε, όπου τα παιδιά εξασκήθηκαν σε συνδυασμούς κινήσεων με γροθιές και κλωτσιά εμπρός και πίσω, αρχικά με το δεξί και έπειτα με το αριστερό. Ακολούθησε συνδυασμός μπλοκ-μπουνιάς για άμυνα και άμεση επίθεση. Σειρά είχε η ενόργανη γυμναστική, στην οποία οι μικρές αθλήτριες φόρεσαν τα αθλητικά τους και εξασκήθηκαν σε ασκήσεις που είχαν ως στόχο τη βελτίωση της ευλυγισίας αλλά και την ενδυνάμωση του κορμού γενικότερα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της μέλισσας, οι δραστηριότητες της ζωγραφικής και των εκπαιδευτικών βίντεο (virtual education) κινήθηκαν γύρω από αυτήν τη θεματική. Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν ορισμένα βίντεο για τη ζωή της μέλισσας, τη συμβολή της στην επικονίαση των τροφών και τη σημασία της στην τροφική αλυσίδα. Έπειτα, κλήθηκαν να ζωγραφίσουν το εν λόγω έντομο, τοποθετώντας το κοντά σε λουλούδια και φυτά, δηλαδή στο φυσικό του περιβάλλον.

Η εβδομάδα έκλεισε με μαγειρική, με τους μικρούς σεφ να μπαίνουν στις κουζίνες τους και να δημιουργούν. Η λιχουδιά της εβδομάδας ήταν αλμυρά πεϊνιρλί. Τα παιδιά μέτρησαν τα υλικά, ζύμωσαν, έπλασαν και γέμισαν με υλικά που προτιμά το καθένα. Ύστερα έψησαν, αφήνοντας άφωνους γονείς και συγγενείς.

Γεμάτη δράσεις ήταν και αυτή η εβδομάδα για τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Από Δευτέρα νέες δραστηριότητες περιμένουν τους μικρούς φίλους των δομών να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο τους.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com