• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Άκρως καλοκαιρινή η διάθεση στα ΚΔΑΠ Kinesis.

Μία εβδομάδα με άρωμα καλοκαιριού ολοκληρώθηκε για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Juniors και Kinesis Kids Athletics. Η έναρξη λοιπόν του καλοκαιριού σηματοδοτεί και το ξεκίνημα των αγροτικών εργασιών. Γι’ αυτό και στο μάθημα ρομποτικής τα παιδιά κατασκεύασαν ένα όχημα με καρότσα ώστε να βοηθήσουν τους αγρότες. Αφού ολοκλήρωσαν τη συναρμολόγηση των οχημάτων τους, τοποθέτησαν με προσοχή τον κινητήρα, ενώ ακολούθησε και ένας αγώνας δρόμου για να διαπιστωθεί η λειτουργικότητα και η δυναμική του κάθε οχήματος.

Στην πρωινή ζώνη των δομών μας τα παιδιά ασχολήθηκαν με ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, το κεράσι, το οποίο κατασκεύασαν σε τρισδιάστατη μορφή. Ακόμη, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ έφτιαξαν ένα πολύχρωμο ψάρι με βελουτέ χαρτί και καλαμάκια, ενώ στα εικαστικά έβαψαν ρολό από χαρτί, έκοψαν και χρωμάτισαν σημαίες, σωσίβια και πανιά, συναρμολόγησαν τα κομμάτια τους, τα στόλισαν με κοχύλια και δημιούργησαν ένα ελληνικό καράβι έτοιμο να σαλπάρει.

Καλοκαιρινή ήταν η διάθεση και τις απογευματινές ώρες με τα παιδιά να δημιουργούν τις δικές τους γεύσεις παγωτού και να φτιάχνουν με αυτές ένα πολύχρωμο κολάζ. Παράλληλα έφτιαξαν και δύο γιγάντια παγωτά τα οποία πλέον κοσμούν την πόρτα της δομής μας. Επιπλέον, τα παιδιά έφτιαξαν μία γυάλα γεμάτη ποικιλόμορφα ψάρια, ενώ χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο πιάτο, το οποίο χρωμάτισαν με τέμπερες, κατασκεύασαν ένα πολύχρωμο γιγάντιο ψάρι.

Τέλος, η εκμάθηση της ώρας ήταν ένα ακόμα θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα. Έτσι τα παιδιά ζωγράφισαν τον γνωστό σε όλους μας Τικιτάκα, από την «Πεντάμορφη και το Τέρας», για να τους βοηθήσει. Έπειτα κατασκεύασαν τα δικά τους ρολόγια και έπαιξαν με τους δείκτες τους ώστε να μάθουν να διαβάζουν την ώρα. Ολοκλήρωσαν την ενότητα αυτή διακοσμώντας ένα από τα ρολόγια που υπάρχουν στη δομή μας, μετατρέποντάς το σε λουλούδι.

Ενημερωτικό δελτίο