• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

3 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα άγριας ζωής

Στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η 68η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 3η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής (World Wildlife Day), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Η ημερομηνία που επιλέχθηκε δεν είναι τυχαία, αφού στις 3 Μαρτίου 1973 υιοθετήθηκε η Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας, γνωστή ως «CITES», η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για να εξασφαλιστεί ότι το διεθνές εμπόριο δεν αποτελεί απειλή για την επιβίωση των ειδών.

Η άγρια ζωή είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου μας. Φαίνεται όμως ότι η σημερινή κοινωνία το έχει ξεχάσει. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο υπερκαταναλωτισμός, η αλόγιστη ανάγκη για υλικά αγαθά έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους  του σήμερα να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην είναι δυνατό να αναπληρωθούν.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα είδη προς εξαφάνιση κάθε χρόνο αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μέσα στα επόμενα χρόνια το ένα τέταρτο των έμβιων όντων θα κινδυνεύει να εξαληφθεί. Ως απόρροια, κινδυνεύει και το ανθρώπινο είδος, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα διαταραχθεί σημαντικά η χλωρίδα και η πανίδα της γης, από τα οποία κρίνεται η βιωσιμότητά μας.

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα ας αναλογιστεί ο καθένας τον τρόπο ζωής του και ποιες από τις συνήθειές του μπορεί να αλλάξει, ώστε να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία της άγριας ζωής και του πλανήτη γενικότερα. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε πιο αειφόρο τον τρόπο ζωής μας, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com