• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

23 Απριλίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου.

Στις 23 Απριλίου το βιβλίο γιορτάζει και η UNESCO μας καλεί να γνωρίσουμε την χαρά της ανάγνωσης.

Η 23η Απριλίου αποτελεί μια συμβολική ημερομηνία για την παγκόσμια λογοτεχνία. Αυτή την ημερομηνία πέθαναν το 1616 ο Θερβάντες και ο Σαίξπηρ. Η 23η Απριλίου είναι επίσης η ημερομηνία γέννησης ή θανάτου και άλλως σημαντικών συγγραφέων: Maurice Druon, Haldor K.Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla and Manuel Mejía Vallejo.

Στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1995, αποφασίστηκε η 23η Απριλίου να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Το σκεπτικό της UNESCO ήταν να αποτίσει έναν παγκόσμιο φόρο τιμής στα βιβλία και στους συγγραφείς, ενθαρρύνοντας όλους, και ιδιαίτερα τους νέους, να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης και να αποκτήσουν έναν ανανεωμένο σεβασμό στην αναντικατάστατη συμβολή εκείνων, οι οποίοι προώθησαν την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ιδιαίτερα τις ημέρες που διανύουμε, όπου ολόκληρος ο πλανήτης έχει κληθεί να παραμείνει στο σπίτι για να παραμείνει ασφαλής, η συντροφιά ενός καλού βιβλίου είναι αναντικατάστατη. Ένας καλός φίλος για τις ελεύθερες ώρες που θα διευρύνει τους ορίζοντές μας και θα μας ταξιδέψει.

Για την ημέρα αυτή (23 Απριλίου) δίνεται η δυνατότητα από μεγάλες ιστοσελίδες του επιστημονικού κόσμου να κατεβάσετε δωρεάν ενδιαφέρουσες μελέτες για τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τη Λογοτεχνία και την Ανάγνωση.

πηγή: in.gr

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com