• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Υγεία και υγιεινή στον παιδικό σταθμό.

Αγαπητοί μας γονείς,

οι ιώσεις και οι γριπούλες στον παιδικό σταθμό είναι ένα γνώριμο και αναπόφευκτο φαινόμενο το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με σύνεση ,προσοχή και ψυχραιμία. Οι περίοδοι έξαρσης είναι κυρίως οι χειμωνιάτικοι και ανοιξιάτικοι μήνες

Ο χειμώνας, σε ότι αφορά τη νοσηρή του περίοδο ξεκινά από το φθινόπωρο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κορυφώνεται κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο που είναι και οι ψυχρότεροι από πλευράς θερμοκρασιών περιβάλλοντος. Οι ιώσεις που απασχολούν είναι κυρίως λοιμώξεις του αναπνευστικού, με μακροβιότερη αυτή της γρίπης. Άλλες ιώσεις που απασχολούν όλο το χρόνο είναι οι γαστρεντερίτιδες, οι οποίες συχνά, κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές φόρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα κατά επιδημικά κύματα. Η συχνότητα και ο αριθμός όλων αυτών των ιώσεων στο σύνολό τους είναι τέτοια που τελικά αφήνουν στο τέλος του χειμώνα τα παιδιά αρκετά εξασθενημένα με το ανοσοποιητικό τους ταλαιπωρημένο. Όταν ξεκινά η άνοιξη, η αύξηση της θερμοκρασίας και η μικρότερη ανάγκη για συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους βελτιώνουν λίγο τις συνθήκες που αναπτύσσονται οι ιοί και μειώνουν τη μεταδοτικότητά τους ώστε η νοσηρότητα να υποχωρεί στο τέλος περίπου της άνοιξης.

Όσο η άνοιξη προχωρεί, έχουμε τη γρίπη σε πορεία υποχώρησης με μειωμένη εμφάνιση περιστατικών. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες, πιο ήπιες ιώσεις του αναπνευστικού.

Τον Παιδικό Σταθμό επισκέπτεται Παιδίατρος ο οποίος παρακολουθεί τα παιδιά & τηρεί ιατρικό ιστορικό για καθένα από αυτά. Επίσης εξετάζει τα παιδιά βάση προγράμματος & μετά από την εξέταση παρέχει σχετική γνωμάτευση προς τους γονείς. Οι ιώσεις είναι συνήθως μια αναπόφευκτη δυσάρεστη πραγματικότητα για την πλειοψηφία των παιδιών. Το παιδί που έχει εμφανίσει μία ίωση (έστω και ελαφριάς μορφής, χωρίς έντονα συμπτώματα ή πυρετό), μένει στο σπίτι μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του. Στον Παιδικό Σταθμό δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει, αφού δεν θα νιώθει καλά και συνήθως με την ένταση της σχολικής ημέρας η κατάστασή του επιδεινώνεται και η ανάρρωσή του καθυστερεί. Επίσης, ένα παιδί που έρχεται άρρωστο στον Παιδικό Σταθμό είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μεταφέρει την ίωση σε κάποιο ή σε κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας. Όταν το παιδί αρρωστήσει κατά την διάρκεια της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού ειδοποιούνται άμεσα οι γονείς του και το παραλαμβάνουν. Το παιδί παραμένει εκτός Παιδικού Σταθμού ως την πλήρη ανάρρωση του. Οι Ψείρες μπορεί να πάνε στον καθένα. Δεν νιώθουμε άσχημα. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ . Σε περίπτωση εμφάνισης ψειρών, ειδοποιείται ο Παιδικός Σταθμός & το παιδί παραμένει για ένα διήμερο στο σπίτι προκειμένου να αποψειριασθεί εντελώς. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλό να βάζουμε στην τσαντούλα των παιδιών καπέλο, αντιηλιακό και αντικουνουπικό για την καλύτερη προστασία τους στον προαύλιο χώρο !

Με προσοχή, συνεργασία πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύψει το σχολείο μπορεί να προσφέρει ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους μας.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com