• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Το ΚΔΑΠ Kinesis τιμά την Εθνική Επέτειο

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με νέα θεματολογία στο ΚΔΑΠ Kinesis, αυτής της 28ης Οκτωβρίου. Συζητήσαμε τα γεγονότα, ακούσαμε τραγούδια της περιόδου εκείνης κι έπειτα φτιάξαμε τον κύκλο της 28ης Οκτωβρίου. Κόψαμε τη σημαία της Ελλάδας και της Ιταλίας που συμβόλιζε το ποιοι πολέμησαν, σχηματίσαμε το “ΟΧΙ” με λευκό γκοφρέ που συμβόλιζε τι απάντησε ο Ι. Μεταξάς στους Ιταλούς και τέλος ένα περιστέρι, σύμβολο της ειρήνης και της ελευθερίας.

Καθώς η 28η Οκτωβρίου  ήταν η θεματική μας στις fimoκατασκευές φτιάξαμε…μία ελληνική σημαία μαγνητάκι. Πλάσαμε τα δύο χρώματά μας, κόψαμε το μπλε κομμάτι σε ορθογώνιο και το λευκό σε λωρίδες και τις τοποθετήσαμε πάνω στο μπλε. Ψήσαμε για λίγη ώρα κι έπειτα κολλήσαμε το μαγνητάκι. Μία ακόμη όμορφη δημιουργία ολοκληρώθηκε!

Εν όψει της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, αποφασίσαμε να φτιάξουμε κουλούρια Θεσσαλονίκης τιμώντας την στο μάθημα της μαγειρικής. Βάλαμε ποδιές, πλέναμε χέρια και σηκώσαμε μανίκια. Ακολουθώντας πιστά τη συνταγή μας, ρίξαμε όλα τα υλικά μας φτιάχνοντας μία εύπλαστη ζύμη. Ο κάθε μικρός σεφ έκανε το δικό του κουλούρι και τέλος πριν τα ψήσουμε τα πασπαλίσαμε με το βασικό υλικό των κουλουριών, το σουσάμι. Πολύ γρήγορα οι μυρωδιές μας έσπασαν τις μυτούλες μας και δε βλέπαμε την ώρα να γευτούμε τη δημιουργία μας!

Στο μάθημα της ζωγραφικής το αφιερώσαμε στον Λευκό Πύργο μιας που 26 Οκτωβρίου γιορτάζει η πόλης της Θεσσαλονίκης τον πολιούχο της. Έτσι αφού διαβάσαμε για την ιστορία του Λευκού Πύργου, τον σχεδιάσαμε βήμα βήμα και  χρωματίσαμε τις λεπτομέρειες.

Ένα νέο παιχνίδι περίμενε τους μικρούς μας φίλους στο ΚΔΑΠ Kinesis! Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να σχεδιάσουν ανθρωπάκια ανάλογα με το τι θα έφερνε το ζάρι  δηλαδή κεφάλι, μάτια, μύτη κλπ! Το κάθε παιδί σχεδίασε το δικό του ανθρωπάκι και τα αποτελέσματα έφεραν χαμόγελα και γέλια στα πρόσωπα τους!

Στα πλαίσια του μαθήματος του θεατρικού παιχνιδιού στο ΚΔΑΠ Kinesis με τα παιδιά ετοιμάσαμε μία μικρή γιορτούλα λόγω της 28ης Οκτωβρίου. Διαβάσαμε τα γεγονότα της 28ης, στη συνέχεια κάποια από τα παιδιά μας είπαν ποιήματα και τέλος κλείσαμε με ένα μικρό θεατρικό, όπου μία μάνα αποχαιρετά τον στρατιώτη γιο της πριν φύγει για τον πόλεμο. Η προσπάθεια των παιδιών μας ανταμείφθηκε από το χειροκρότημα του μικρού κοινού μας!

Θέλοντας να κλείσουμε το θέμα της εβδομάδας μας που είναι η «28η Οκτωβρίου», φτιάξαμε την ελληνική σημαία και ένα περιστέρι που συμβολίζει την Ειρήνη! Στο τέλος προσθέσαμε ένα ποίημα για την ελληνική σημαία για να ολοκληρωθεί το έργο μας! Τα κόψαμε και τα κολλήσαμε δημιουργώντας ένα ωραίο αποτέλεσμα!

Οι δημιουργίες γι’ αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώθηκαν! Σας ευχόμαστε ένα όμορφο τριήμερο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας από Δευτέρα!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com