• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Τα οφέλη της ποδηλασίας για τα παιδιά

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η ποδηλασία αποτελεί νούμερο ένα πηγή ευεξίας και σωματικής λειτουργίας. Είναι φυσικό αυτό να μην είναι προνόμιο μόνο για τους ενήλικες, αλλά φυσικά και για τα παιδιά. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα παιδί στην υγεία του αν ασχοληθεί με το ποδήλατο, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Κρατά τα παιδιά ενεργά:
Η αδράνεια μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα θέματα υγείας, όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά, ειδικά εκείνα που περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, κολλούν στις κινητές συσκευές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας επιδημίας παχυσαρκίας. Η ποδηλασία είναι η πιο συγκρατημένη μορφή άσκησης που είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα παιδιά.

Μεγάλη απώλεια υπερβολικού λίπους:
Η παιδική παχυσαρκία είναι μια μεγάλη ανησυχία για τους περισσότερους γονείς. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ποδηλασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίστει αυτό το πρόβλημα γιατί διατηρεί το παιδί ενεργό. Τα περισσότερα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν πολύ εύκολα αυτό το άθλημα και δεν ασκούν υπερβολική πίεση στα γόνατα. Ακόμη και εκείνοι που θέλουν να χάσουν ένα σημαντικό μέρος του σωματικού λίπους μπορούν να εμπιστευτούν και να εξασκήσουν αυτό το άθλημα, τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο.

Εξαιρετική καρδιαγγειακή άσκηση:
Η ποδηλασία περιλαμβάνει τις μεγάλες μυϊκές ομάδες στα πόδια, αυξάνοντας έτσι τον καρδιακό ρυθμό ενώ παράλληλα αυξάνει την αντοχή των παιδιών.

‘Ασκηση για δύναμη και μυική μάζα:
Η ποδηλασία θεωρείται από πολλούς ανθρώπους ως προπόνηση για τα πόδια. Όμως, ενισχύει πραγματικά ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα των ποδηλατών. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες προπόνησης για την οικοδόμηση δύναμης, οι οποίες είναι υπερβολικά έντονες για μικρά παιδιά, η ποδηλασία χτίζει τους μυς σταδιακά.

Συναισθηματικά οφέλη:
Ένα άλλο όφελος για την υγεία που παρέχεται από την ποδηλασία είναι μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση. Επιτρέπει στα παιδιά να συνειδητοποιήσουν περισσότερο το δικό τους σώμα, ενώ αισθάνονται λιγότερο εκφοβισμένοι από τους συνομηλίκους τους και το περιβάλλον τους.

Για αυτό και εμείς, στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, έχουμε εντάξει την ποδηλασία στο πρόγραμμά μας, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 4 μ.μ., ενώ τα μαθήματα έχουν ως αφετηρία τη δομή μας ΚΔΑΠ Kinesis for Junior, επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου και Περικλέους γωνία.

ΠΗΓΗ: runnfun.gr

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com