• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Ταξίδι στο διάστημα για τη δομή του ΚΔΑΠ Kinesis

Το ταξίδι στο διάστημα ξεκίνησε για το ΚΔΑΠ Kinesis. Στο μάθημα των εικαστικών τα παιδιά ετοίμασαν μία τρισδιάστατη κατασκευή που απεικονίζει το ηλιακό μας σύστημα. Συγκεκριμένα, χρωμάτισαν έκοψαν και κόλλησαν τους πλανήτες πάνω σε χαρτόνια, τα οποία απεικόνιζαν την τροχιά που ακολουθεί ο καθένας τους. Έτσι, για άλλη μια φορά η μάθηση συνδυάστηκε με τη δημιουργία!

Συνεχίσαμε το πρόγραμμά μας με τη νέα δραστηριότητα, που πρόκειται να γίνει συνήθεια, που δεν είναι άλλη από το πρότυπο εργαστήρι ενδυματολογίας. Οι μικρές σχεδιάστριες μόδας, αφού παρακολούθησαν μια παρουσίαση με σχέδια του Christian Dior, έφτιαξαν το σχέδιο του δικού τους φορέματος εμπνευσμένοι φυσικά από την υπό διερεύνηση εποχή. Στο τέλος της ώρας χρωμάτισαν το πατρόν του φορέματος, που είχαν ετοιμάσει και το στόλισαν με φαντασία και δημιουργικότητα!

Επόμενη αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών του ΚΔΑΠ Kinesis, η μαγειρική! Οι μάγειρες μας έφτιαξαν νόστιμα λουκανοπιτάκια, ακολουθώντας τα βήματα μιας απλής συνταγή. Μέσα σ’ ένα μπολ ανακατεύονται το γιαούρτι με το λάδι και σ’ αυτά προστίθενται η μαγιά, το αλάτι, το αυγό και το αλεύρι. Το αποτέλεσμα: ένα εύπλαστο ζυμάρι, που στα χέρια των παιδιών μας πήρε τη μορφή ενός εξαιρετικού εδέσματος.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε και το μάθημα της ρομποτικής, στο οποίο κατασκευάστηκαν δορυφόροι!! Μιλήσαμε γι’ αυτούς και μάθαμε πως περιστρέφονται γύρω από τη γη μεταδίδοντας και λαμβάνοντας σήματα. Οι ρόλοι τους πολλοί. Άλλοι δορυφόροι GPS, άλλοι μεταφέρουν σήματα τηλεπικοινωνιών ή τηλεοπτικά, άλλοι έχουν ρόλο στην πρόγνωση του καιρού. Αφού συλλέξαμε αρκετές πληροφορίες προχωρήσαμε στην κατασκευή. Αρχικά φτιάξαμε μία πρώτη μορφή, που ύστερα με τις κατάλληλες προσθήκες τη βελτιώσαμε. Τώρα και ο δικός μας δορυφόρος περιστρέφεται με συγκεκριμένη ταχύτητα επιτελώντας σωστά το έργο του.

Την ώρα της κηπουρικής μάθαμε χρήσιμα πράγματα για το πιο μυρωδάτο φυτό το οποίο είναι η ρίγανη. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικό και μετά φυτέψαμε τη ρίγανη μέσα σε μια γλάστρα.

Άλλη μία εβδομάδα δημιουργική ολοκληρώθηκε για τις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis. Αναμένετε για τα νέα της επόμενης εβδομάδας!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com