• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΣΤΟ KINESIS LAND

Στο Kinesis Land αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στους «Μύθους του Αισώπου». Οι μικροί μας φίλοι με την δασκάλα τους μίλησαν για τον Αίσωπο την ζωή του, και τα σπουδαία παραμύθια που έλεγε, καθώς και για ηθικά διδάγματα που αυτά περιελάμβαναν.

Σειρά είχε μια δραστηριότητας στην παρεούλα όπου εκεί οι μικροί μας φίλοι διάβασαν κάποιους από τους μύθους του Αίσωπου. Την αλεπού με το κοράκι, το τζίτζικα με τον μέρμηγκα, τον ψεύτη βάτραχο, το λιοντάρι και το ποντίκι τον λαγό με την χελώνα και τον ήλιο με τον άνεμο. Έπειτα αφού διάβασαν τα βιβλία με την δασκάλα τους συζήτησαν τις απορίες που δημιουργήθηκαν, αλλά και τα ηθικά διδάγματα που βγαίνουν από τα παραμύθια. Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι να μάθουν να ακούν και να κατανοούν αυτά που βλέπουν, να βελτιώσουν το προφορικό τους λόγο, να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις , να διασκεδάσουν, να συμμετέχουν σε συζητήσεις παίρνοντας διαδοχικά το λόγο και να αναλαμβάνουν ρόλους ομιλητή και ακροατή.

Με αφορμή την θεματική της εβδομάδας αφού διάβασαν το παραμύθι ΄”Ο άνεμος και ο ήλιος ” συγκεντρωθήκαν στην παρεουλα δασκάλα και παιδιά και έπαιξαν δυο παιχνίδια. Στη δραστηριότητα τους τα παιδιά χρησιμοποίησαν ένα άσπρο χαρτόνι στο οποίο η δασκάλα έγραψε τα οφέλη του ηλίου με διάφορα χρώματα. Στη συνέχεια κόλλησαν ένα κίτρινο μπαλόνι στην μεση και κάθε παιδί σχημάτισε τις ακτίνες του. Σειρά είχε το παιχνίδι με το ζάρι. Κάθε παιδί με την σειρά έριχνε το ζάρι και με βάση τον αριθμό που τύχαινε έπρεπε να σχηματίσουν τις ακτίνες του ηλιου γύρω από έναν κύκλο ο οποίος τον αντιπροσώπευε. Σκοπός δραστηριότητας αυτής ήταν τα παιδιά μάθουν να μετρούν στα ελληνικά αλλά και να αναπτύξουν την αντιληπτική τους ικανότητα και την μαθηματική τους σκέψη.

Μετά την αφήγηση του παραμυθιού ´’Ο λαγός και η χελώνα ‘ αποφάσισαν δασκάλες και παιδιά να γίνουν και οι ίδιοι λαγοί και χελώνες. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, όπου τα μισά ήταν λαγοί και τα μισά χελώνες, οποιος έφτανε τρέχοντας στο σημείο του τερματισμού ήταν ο νικητής. Στόχος της δραστηριότητας αυτής ήταν τα παιδιά να συνεργαστούν μεταξύ τους και να μάθουν το σώμα τους. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να εξασκήσουν στο να τρέχουν ευθύγραμμα, όσο πιο γρήγορα μπορούν σε μικρή απόσταση αλλά και να αναγνωρίζουν ότι η άσκηση είναι απαραίτητη για την υγεία τους.

Επόμενο σημείο συνάντησης ήταν η κουζίνα, οπού δασκάλες και παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δροσερό γλυκό με φρούτα. Τα παιδιά με την βοήθεια της δασκάλας έβαλαν όλα τα υλικά (στερεά και υγρά) μέσα στο μπολ και ανακάτεψαν. Στη συνεχεία, τα έβαλαν στο ψυγείο να κρυώσει. Μετά από λίγη ώρα ήταν έτοιμο να το απολαύουν. Μέσα σε αυτήν τη δραστηριότητα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους αλλά και με την δασκάλα τους, να μαγειρέψουν και να δοκιμάσουν πιθανόν νέες γεύσεις και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους.

Η δασκάλα μαζί με τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν την δίκη τους αλεπού. Έχοντας ως σώμα ένα πορτοκαλί τρίγωνο το οποίο είχε προετοιμάσει η δασκάλα τους, τα παιδιά έκατσαν στα τραπεζάκια και έφτιαξαν ομάδες των 4αρων ατόμων, ολοκληρώνοντάς την κατασκευή τους βγάζοντας τη μύτη τα αυτάκια και τα ματάκια. Επίσης αποφάσισαν να φτιάξουν μια εξίσου όμορφη κατασκευή, τον ψεύτη βάτραχο. Η δασκάλα τους είχε προετοιμάσει το πράσινο χάρτινο πρόσωπο και στη συνέχεια τα παιδιά έφτιαξαν τα μάτια με τέμπερες και έβαλαν για μυτούλα ένα μπαλόνι. Ακόμα μια κατασκευή ήταν ο Τζιτζικας και ο μέρμηγκας όπου τα παιδιά τα ζωγράφισαν σε φύλλο εργασίας και έπειτα η δασκάλα τα έκοψε και τα κόλλησε σε ξυλάκια. Η χελώνα ήταν και αυτή μια εξαιρετική κατασκευή , τα παιδιά με την βοήθεια της δασκάλας κόλλησαν για καβούκι ένα χάρτινο ποτήρι το χρωμάτισαν πάνω στο σώμα της χελώνας το οποίο δημιούργησε η δασκάλα. Στόχος της δραστηριότητας ήταν οι μαθητές να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα ,μέσω της λεπτής κινητικότητας, να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά ηλικία και να εκφραστούν μέσω των χρωμάτων.

Η εβδομάδα μας τέλειωσε με την θεατρική παράσταση σχετική με τους μύθους του Αισώπου που επισκέφθηκε το σχολείο μας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τους ηθοποιούς αλλά και με μέσα που χρησιμοποίησαν. Μια εβδομάδα ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της με πολλά χαμογελά.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com