• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

ΖΟΥΜ ΖΟΥΜ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ KINESIS LAND

Θέμα της εβδομάδας μας αυτής ήταν η μέλισσα. Οι δασκάλες μαζί με τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες γνώρισαν καλύτερα την οικογένεια της μέλισσας αλλά και τους κινδύνους που η ίδια μπορεί να κρύβει.

Με αφορμή την θεματική της εβδομάδας η δασκάλα μαζί με τους μαθητές ασχολήθηκαν με ένα λεξιλογικό παιχνίδι. Αφού έμαθαν ποια είναι η οικογένεια της μέλισσας και τι συμβολίζει ,χωρίστηκαν σε ομάδες των πέντε και το παιχνίδι ξεκίνησε. Στην αρχή η δασκάλα έκρυψε τα γράμματα των λέξεων στις γωνιές των παιχνιδιών. Κάθε ομάδα έπρεπε με την σειρά να βρει τα γράμματα και να σχηματίσει τις λέξεις .Στόχος αυτής της δραστηριότητας ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν την σημασία των λέξεων αυτών, να αναγνωρίσουν τα όρια τους αλλά και να καταλάβουν ότι οι λέξεις απαρτίζονται από μικρότερα στοιχεία, τις συλλαβές, οι οποίες με την σειρά τους δημιουργούνται από μεμονωμένα γράμματα.

Αφού γνωρίσαν τις μέλισσες μέσα από το παραμύθι ¨¨¨”Μια μέλισσα..με λύσ稔 αποφάσισαν να φταίξουν τις δίκες τους. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά (χαρτόνι, κολλά, ματάκια, τέμπερες) το κάθε παιδί με την βοήθεια της δασκάλας του δημιούργησε την δική του μελισσούλα. Έπειτα, συγκεντρωθήκαν ολοι μαζι δασκάλα και παιδιά έβαψαν, έκοψαν και κολλήσαν και έφτιαξαν όλοι μαζί μια μεγάλη σφιγγοφωλιά την οποία την διακόσμησαν στη τάξη τους.

Επόμενο σημείο συνάντησης ήταν η κουζίνα, οπου παιδιά και δασκάλες αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικιά τους κουλουράκια με μέλι. Τα παιδιά με την βοήθεια της δασκάλας διάβασαν την συνταγή έβαλαν τα υλικά στο μεγάλο μπολ και έπλασαν τα κουλουράκια. Τα κουλουράκια είχαν το σχήμα σφιγγοφωλιάς. Μέσα από αυτήν την δραστηριότητα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να μαγειρέψουν να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και υφές και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Όλοι μαζί συνεργάστηκαν για να βγουν νοστιμα και λαχταριστά.

Η δασκάλα μαζί με τους μαθητές συγκεντρώθηκαν στην παρεούλα για να μιλησουν για τις μέλισσες. Αφού είπαν κάποια πράγματα για την ζωή της μέλισσας τους, τους κηφήνες αλλά και τους μελισσοκόμους αποφάσισαν να γίνουν τα παιδιά μελισσοκόμοι και να μαζέψουν τις μέλισσες φορώντας το ειδικό καπέλο πάντα. Στόχος της δραστηριότητας αυτής ήταν να μάθουν τα παιδιά την οικογένεια της μέλισσας και τους τρόπους που μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτήν έχοντας τα κατάλληλα μέσα με έναν διαδραστικό τρόπο , υποδύοντας το κάθε παιδί το μελισσοκόμο.

Η εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τα παιδάκια ενθουσιασμένα και γεμάτα γνώσεις για την ζωή της μέλισσας, ανυπόμονοντας για τις νέες περιπέτειες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com