• Τηλ.: 2341 022220
 • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
 • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

The Event Will Start In

 • 0

  Μέρες

 • 0

  Ώρες

 • 0

  Min

 • 0

  Sec

Διαδικτυακή συνάντηση γονέων: Διαχείριση άγχους στα παιδιά

Το άγχος είναι η φυσιολογική γνωστική και σωματική αντίδραση σε μια αντιλαμβανόμενη απειλή. Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα ποσοστό άγχους είναι βοηθητικό και δρα ως πηγή ενεργοποίησης και δημιουργίας. Ένα αυξημένο ποσοστό όμως άγχους αποτελεί εμπόδιο στο να εξελιχθούμε και κυρίως να είμαστε ο εαυτός μας. Τα καθημερινά ερεθίσματα που λαμβάνουμε σήμερα από τα ΜΜΕ και τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, εύλογα ανεβάζουν το επίπεδο του άγχους μας. Αυτό ισχύει και για τα παιδιά, τα οποία βιώνουν τη νέα πραγματικότητα μέσα από τη δική τους ματιά.

Οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis λοιπόν λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτεροτητα της εποχής και την ψυχολογική πίεση που μπορεί αυτή να προκαλέσει σε γονεις και παιδιά διοργανώνει την Μ. Τετάρτη, 15 Απριλίου, στις 11π.μ. διαδικτυακό σεμινάριο με θεμα: “Διαχείριση άγχους στα παιδιά”.

Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά τόσο στο προαγωνιστικό άγχος που μπορεί να βιώνουν τα παιδιά στην ενασχόλησή τους με κάποιο άθλημα, όσο και στο άγχος που πιθανόν αισθάνονται λόγω του κορωνοϊού. Στόχος μας είναι ως γονείς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να διαχειριστούν και να νιώσουν ανακούφιση από τα υψηλά επίπεδα άγχους τους.
Το σεμιναριο θα πραγματοποιηθεί από τη Ρέρα Ειρήνη, Ψυχολόγο ΑΠΘ, MSc

Η Ειρήνη Ν. Ρέρα σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2007. Το 2010 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο, στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας, όπου αποφοίτησε με Άριστα. To 2017 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. στον τομέα της Παιδοψυχοπαθολογίας. Έκανε το 2011 Κλινική Εκπαίδευση στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου, ενώ έχει ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία (Diploma in Sport Psychology for Peak Performance, Ashworth College, USA). Από το 2013 εργάζεται στα Τμήματα Υποδομής και Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου ασχολείται με την ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών και πραγματοποιεί συνεδρίες με παιδιά και εφήβους αθλητές αλλά και γονείς για θέματα που άπτονται του αθλητισμού αλλά και της ψυχολογίας γενικότερα. Επιπλέον εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κα. Ρέρα συνεργάζεται με Συλλόγους Γονέων διαφόρων σχολείων, Ακαδημίες Ποδοσφαίρου και άλλους φορείς, παραδίδοντας σεμινάρια- διαλέξεις γύρω από θέματα ψυχολογίας που απασχολούν τους γονείς αλλά και τα παιδιά. Επίσης αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ενώ μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει γι’ αυτήν ο τομέας της «Θετικής Ψυχολογίας», γύρω από τον οποίο γράφει άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Πιστεύει ότι η εξερεύνηση και η ενίσχυση των θετικών χαρακτηριστικών κάθε ατόμου αποτελεί το κλειδί για την επίτευξης της κορυφαίας αθλητικής επίδοσης, την πρόληψη και αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών, αλλά και την κατάκτηση της ατομικής ευτυχίας. Μαζί με μία ομάδα γιατρών και ψυχολόγων συμμετέχει στο www.psygrams.com.

Σας περιμένουμε όλους στη διαδικτυακή μας συνάντηση την Τετάρτη 15 Απριλίου, 11π.μ.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com