• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί μια δημιουργική δραστηριότητα που συνδυάζει το παιχνίδι ως παιδαγωγικό εργαλείο, με τεχνικές και στρατηγικές του θεάτρου. Πρόκειται για μια δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά αλληλεπιδρούν, συμμετέχουν και δημιουργούν, χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν θεατές. Προωθεί τη δημιουργικότητα, την απόκτηση εμπειριών και την λήψη αποφάσεων από μέρους των παιδιών, καθώς οι εμπλεκόμενοι μπορούν να διευρύνουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να ενισχύσουν τη φαντασία τους και να ξεπεράσουν τυχόν φοβίες και ανασφάλειές τους. Παράλληλα, τα παιδιάμαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδα, να σέβονται τη διαφορετικότητα και να συνεργάζονται. Αναπτύσσουν τις εκφραστικές τους ικανότητες, ενώ αποκτούν δεξιότητες καλού ακροατή και ανταποκριτή.

 

Εκπαιδευτικοί

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΟΥΛΗ

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου.

Η ειδικότητά μου, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αφορά στις τέχνες στην εκπαίδευση. Επιπλέον, διαθέτω 4ετή εμπειρία στην παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Στο Κδαπ Kinesis for kids μου δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθώ με την ενισχυτική διδασκαλία καθώς και με τα αντικείμενα των εικαστικών, του θεατρικού παιχνιδιού, της φιλαναγνωσίας και της μαγειρικής και να βοηθήσω τα παιδιά να εκφραστούν αλλά και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες μέσα από αυτά.

 

ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ

Είμαι πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο ΚΔΑΠ kinesis for kids ασχολούμαι με τα μαθήματα των εικαστικών, της δημιουργικής γραφής, της φιλαναγνωσίας καθώς επίσης και με το θεατρικό παιχνίδι. Βασικός μας στόχος, μέσα από τα μαθήματα αυτά είναι να περάσουμε στα παιδιά μας, με τρόπο αβίαστο και ψυχαγωγικό, τα μηνύματα αυτά που θα θέσουν τα θεμέλια για την εξέλιξη τους σε έναν μελλοντικά υπεύθυνο και ισορροπημένο πολίτη.

Η ενασχόληση με τα παιδιά κρύβει ένα συναισθηματικό θησαυρό και είμαι ευγνώμων για τις γεμάτες και δημιουργικές μέρες που περνάω μαζί τους στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids.

Ενημερωτικό δελτίο