• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Ρυθμική

Ρυθμική Γυμναστική, έλεγχος και ρυθμός στο σώμα και στο μυαλό. Η αγάπη για το χορό και στο μπαλέτο, συνδυάζονται με κίνηση, ασκήσεις με συνοδεία μουσικής και με τη βοήθεια των οργάνων ρυθμικής (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορίνες, κορδέλα) και έτσι τέχνη και αθλητισμός συνυπάρχουν δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ρυθμική γυμναστική. Το ιδανικό άθλημα για κορίτσια, αφού μέσα από αυτό θα μάθουν να κινούνται με χάρη και να ελέγχουν το σώμα τους. Τα οφέλη είναι πολλά, καθώς η ρυθμική γυμναστική βασίζεται τεχνικά στην λεπτομέρεια με αποτέλεσμα να αποκτούν ισορροπία, βελτίωση της ευελιξίας και του συντονισμού και έτσι γίνεται ένα άθλημα-βάση για την μετέπειτα ενασχόλησης των κοριτσιών με άλλα αθλήματα.

 

Εκπαιδευτικός

ΜΑΤΙΝΑ ΤΙΜΙΝΗ

Είμαι πτυχιούχος καθηγήτρια χορού του Υπουργείου Πολιτισμου και Αθλητισμού, καθώς επίσης και της Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) με ειδίκευση σε προγράμματα αίθουσας όπως: aerobics, yoga, Pilates, tae bo, λειτουργική προπόνηση με ιμάντες (TRX), personal training και κατέχω πιστοποίηση BLS-AED.

Έχω εργαστεί ως: καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής, κλασικού μπαλέτου παιδιών και ενηλίκων, σύγχρονου χορού εφήβων και ενηλίκων, ακροβατικής γυμναστικής παιδιών, μοντέρνου χορού παιδιών και προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής παιδιών.

Η πρώτη μου επαφή με το χορό έγινε σε ηλικία 7 ετών. Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια του κλάδου από καταξιωμένους μουσικούς, χορευτές και χορογράφους όπως: μουσικής και ρυθμικής, κλασικού μπαλέτου και ρεπερτορίου, σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Έχω λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις ερασιτεχνικού και επαγγελματικού επιπέδου χορεύοντας διάφορα είδη χορών όπως: κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο, jazz, character κ.α.

Στο ΚΔΑΠ kinesis for kids διδάσκω το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής. Στο ΚΔΑΠ kinesis for juniors διδάσκω το μάθημα του χορού σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Ενημερωτικό δελτίο