• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μαγειρική

Μέσα από τη μαγειρική τα παιδιά καλλιεργούν ποικίλες δεξιότητες, κινητικές, νοητικές και γνωστικές, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Επίσης, ανταποκρίνονται με μεγάλο ενθουσιασμό στο βιωματικό τρόπο μάθησης, χρησιμοποιούν ενεργά τις αισθήσεις τους και έρχονται σε επαφή, με τρόπο διασκεδαστικό, με τις εφαρμοσμένες επιστήμες, όπως τα μαθηματικά, η φυσική και η χημεία. Επιπλέον, φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με το υλικό-τρόφιμο που πρόκειται να επεξεργαστούν, τα κάνει πολλές φορές να αλλάξουν στάση απέναντι σε κάποιο υλικό, το οποίο ίσως να θεωρούσαν αποκρουστικό, και να μπουν στη διαδικασία να το επεξεργαστούν, να εξοικειωθούν με αυτό και τελικά να το δοκιμάσουν

 

Εκπαιδευτικοί

ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ

Είμαι πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο ΚΔΑΠ kinesis for kids ασχολούμαι με τα μαθήματα των εικαστικών, της δημιουργικής γραφής, της φιλαναγνωσίας καθώς επίσης και με το θεατρικό παιχνίδι. Βασικός μας στόχος, μέσα από τα μαθήματα αυτά είναι να περάσουμε στα παιδιά μας, με τρόπο αβίαστο και ψυχαγωγικό, τα μηνύματα αυτά που θα θέσουν τα θεμέλια για την εξέλιξη τους σε έναν μελλοντικά υπεύθυνο και ισορροπημένο πολίτη.

Η ενασχόληση με τα παιδιά κρύβει ένα συναισθηματικό θησαυρό και είμαι ευγνώμων για τις γεμάτες και δημιουργικές μέρες που περνάω μαζί τους στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids.

 

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΟΥΛΗ

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου.

Η ειδικότητά μου, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αφορά στις τέχνες στην εκπαίδευση. Επιπλέον, διαθέτω 4ετή εμπειρία στην παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Στο Κδαπ Kinesis for kids μου δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθώ με την ενισχυτική διδασκαλία καθώς και με τα αντικείμενα των εικαστικών, του θεατρικού παιχνιδιού, της φιλαναγνωσίας και της μαγειρικής και να βοηθήσω τα παιδιά να εκφραστούν αλλά και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες μέσα από αυτά.

 

 

Ενημερωτικό δελτίο