• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Dance

Κάθε κίνηση που εκτελείται με χάρη, προσοχή και μέθοδο με σκοπό την έκφραση νοήματος και συναισθημάτων, μπορεί να χαρακτηριστεί ως χορός. Μέσα από το δημιουργικό χορό προωθείται η προσωπική έκφραση αξιοποιώντας τόσο το σώμα όσο και την ψυχή. Ο χορός έχει ως σκοπό τα παιδιά να κινηθούν δημιουργικά, να αναπτυχθούν γνωστικά, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, τις δημιουργικές τους ικανότητες και να αποκτήσουν αισθητική γνώση και συνείδηση. Μέσα από το χορό το παιδί αναπτύσσεται ως ολότητα. Σε συνδυασμό με τη μουσική, το παιδί αναπτύσσει την αδρή κινητικότητα, το ρυθμό, τη δημιουργικότητα, τη σωστή αναπνοή, προσανατολίζεται στο χώρο, κατανοεί οδηγίες, εκφράζεται, αυτοσυγκεντρώνεται και μαθαίνει να συνεργάζεται και να επικοινωνεί με τους συνομήλικους του.

 

Εκπαιδευτικός

ΜΑΤΙΝΑ ΤΙΜΙΝΗ

Είμαι πτυχιούχος καθηγήτρια χορού του Υπουργείου Πολιτισμου και Αθλητισμού, καθώς επίσης και της Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) με ειδίκευση σε προγράμματα αίθουσας όπως: aerobics, yoga, Pilates, tae bo, λειτουργική προπόνηση με ιμάντες (TRX), personal training και κατέχω πιστοποίηση BLS-AED.

Έχω εργαστεί ως: καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής, κλασικού μπαλέτου παιδιών και ενηλίκων, σύγχρονου χορού εφήβων και ενηλίκων, ακροβατικής γυμναστικής παιδιών, μοντέρνου χορού παιδιών και προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής παιδιών.

Η πρώτη μου επαφή με το χορό έγινε σε ηλικία 7 ετών. Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια του κλάδου από καταξιωμένους μουσικούς, χορευτές και χορογράφους όπως: μουσικής και ρυθμικής, κλασικού μπαλέτου και ρεπερτορίου, σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Έχω λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις ερασιτεχνικού και επαγγελματικού επιπέδου χορεύοντας διάφορα είδη χορών όπως: κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο, jazz, character κ.α.

Στο ΚΔΑΠ kinesis for kids διδάσκω το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής. Στο ΚΔΑΠ kinesis for juniors διδάσκω το μάθημα του χορού σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Ενημερωτικό δελτίο