• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Ο Ιούνιος μπήκε, το καλοκαιρινό φρουτολόγιο μας καλεί!

Πρώτη ημέρα του Ιούνη, πρώτη ημέρα του καλοκαιριού ημερολογιακά και όλα αλλάζουν. Οι ημέρες γίνονται θερμότερες, η διάθεση καλυτερεύει και η φύση έχει φέρει τους καρπούς της. Όσοι ασχολούνται με τη γεωργία, αλλά και αυτοί που έχουν κάποιο μποστάνι βλέπουν τη σπορά τους κυριολεκτικά να αποδίδει καρπούς.

Η εποχή αυτή λοιπόν είναι η καταλληλότερη για να εντάξουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη ζωή μας αλλά και των παιδιών μας, μιας και είναι φρέσκα και βρίσκονται παντού. Αναλυτικότερα, τα κόκκινα αλλά και τα πορτοκαλί φρούτα είναι αυτά που έχουν ωριμάσει αρκετά και μας καλούν  να τα εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας. Ωμά σε μια φρουτοσαλάτα, κομμάτια μέσα σε γιαούρτι ή αλεσμένα σε μορφή smoothies θα μας δώσουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Φράουλες, κεράσια, βύσσινα και μύρτιλα είναι η λίστα των κόκκινων φρούτων εποχής. Όσο για τη διατροφική τους αξία, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, σύμπλεγμα βιταμινών Β, αρκετές ποσότητες σιδήρου και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Τα πορτοκαλί φρούτα που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας είναι τα βερίκοκα, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια που είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή. Ακόμη, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Και μην ξεχνάμε ότι τα φρούτα αποτελούνται επί των πλείστων από νερό και έτσι η κατανάλωσή τους βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού που τόσο χρειάζεται τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Παράλληλα, πολλά είναι και τα λαχανικά που μπορεί κανείς να απολαύσει αυτήν την εποχή, είτε μαγειρεμένα είτε μέσα σε μια δροσερή σαλάτα. Ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές, φρέσκα κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια και μελιτζάνες είναι λίγα μόνο από αυτά που θα βρει κανείς στους πάγκους των οπωροπωλών. Οι συνταγές που δημιουργούνται ακόμα περισσότερες.

Ας βοηθήσουμε λοιπόν τον οργανισμό μας, επιλέγοντας να εισάγουμε στη διατροφή μας προϊόντα της φύσης από σήμερα κιόλας!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com