• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Στις 15 Μαϊου γιορτάζεται η διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Η ύπαρξη αυτής της διεθνούς ημέρας τονίζει τη σημασία που έχει η οικογένεια στις ζωές όλων των ανθρώπων. Η οικογένεια είναι ο πυρήνας του κάθε ατόμου, εκεί όπου ο άνθρωπος δημιουργείται, μεγαλώνει και απευθύνεται όταν έχει ανάγκη. Ο θεσμός της οικογένειας είναι σημαντικός για το κάθε μέλος της, αλλά και για την εξέλιξη της κοινωνίας γενικότερα.

Στη σημερινή κοινωνία, η μορφή της οικογένειας διαφέρει από αυτήν που ήταν παλαιότερα. Τότε η μορφή που κυριαρχούσε ήταν αυτή της πατριαρχικής οικογένειας, όπου παππούδες, γονείς και παιδιά κατοικούσαν στο ίδιο σπίτι, με τον μεγαλύτερο να έχει συνήθως τον πρώτο λόγο. Έπειτα, η συνηθέστερη μορφή ήταν η πυρηνική οικογένεια, όπου συναντά κανείς τους γονείς με τα παιδιά στην ίδια οικία. Έκτοτε συνέβησαν και άλλες αλλαγές, με αποτέλεσμα να μπορεί να διακρίνει κανείς σήμερα οικογένειες μονογονεϊκές ή και οικογένειες με γονείς του ίδιου φύλου. Όποια όμως και να είναι η μορφή της, η σημαντικότητα της ύπαρξής της είναι αυτή που γιορτάζεται αυτήν την ημέρα διεθνώς.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com