• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Οι δράσεις της εβδομάδας στο ΚΔΑΠ Kinesis

Πληθώρα καλλιτεχνικών, αθλητικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται και φέτος στις δύο δομές του ΚΔΑΠ Kinesis, στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids και στο ΚΔΑΠ Kinesis for junior . Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ενισχυτική διδασκαλία, δημιουργική γραφή, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική, φιλαναγνωσία, σκάκι, μαγειρική, υπολογιστές, ρομποτική, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, yoga, pilates, καράτε, παιδική αυτοάμυνα και Zumba.

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στο ιστορικό «ΟΧΙ» που είπαν οι Έλληνες στους Ιταλούς. Ξημερώματα 28 Οκτωβρίου 1940 σήμαναν οι σειρήνες του πολέμου. Η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα. Ένα ρίγος διαπέρασε τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας καθώς ακούστηκε το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν. Στο ψυχρό τηλεγράφημα του Μουσολίνι όμως ο λαός μας απαντά με μια μυριόστομη, αποφασιστική κραυγή: «ΟΧΙ!». «ΟΧΙ, δε θα παραδοθούμε», «ΟΧΙ, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε!». Έτσι, οι Έλληνες πολέμησαν και νίκησαν! Στα αλβανικά βουνά γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα το έπος του ’40! Ο φασισμός του Μουσολίνι τσακίστηκε και κουρελιάστηκε στις κορφές και τα φαράγγια της Πίνδου.

Στα μαθήματα λοιπόν των εικαστικών, της φιλαναγνωσίας, του θεατρικού παιχνιδιού, της δημιουργικής γραφής και της ρομποτικής, με σκοπό να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των ιστορικών γεγονότων, τα παιδιά διάβασαν παραμύθια σχετικά με τον πόλεμο, είδαν βίντεο και φωτογραφίες που απεικόνιζαν την κατάσταση και τις συνθήκες εκείνης της εποχής, μίλησαν για τις θυσίες και τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν τότε, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, άκουσαν και τραγούδησαν τραγούδια σχετικά με τον πόλεμο, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν απορίες και προβληματισμούς. Έπειτα, τα παιδιά καταπιάστηκαν με βιωματικές και εικαστικές δραστηριότητες διαφόρων ειδών και διακόσμησαν το χώρο με τις δικές τους δημιουργίες.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis for kids έφτιαξαν σημαιάκια με βρώσιμα υλικά (ζυμαρικά) σε μωσαϊκή μορφή, τραγούδησαν τραγούδια της επανάστασης και της τραγουδίστριάς της, Σοφίας Βέμπο, κατασκεύασαν μικρούς στρατιώτες έτοιμους να υπερασπιστούν την πατρίδα και αναπαρέστησαν τον αγώνα στα βουνά της Ηπείρου σε ένα ομαδικό κολάζ. Στο επετειακό αυτό πνεύμα κινήθηκε και το μάθημα της Ρομποτικής, στο οποίο τα παιδιά οργάνωσαν τη δική τους στρατιωτική παρέλαση κατασκευάζοντας μικρά ρομποτικά-στρατιωτικά οχήματα, τα οποία παρέλασαν υπερήφανα κρατώντας την ελληνική σημαία.

Παράλληλα, στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκαν και οι δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ Kinesis for junior. Αναλυτικότερα, τα παιδιά έφτιαξαν καδράκια, που θύμιζαν την ιστορική μέρα της άρνησης των προγόνων μας. Έπειτα, αναφέρθηκαν στους συμβολισμούς της ελληνικής σημαίας, στα χρώματά της και κατασκεύασαν τη δική τους κυανόλευκη. Επιπλέον, αφού επεξεργάστηκαν άρθρα, γελοιογραφίες και φωτογραφικό υλικό της εποχής, συνέθεσαν με μεράκι το περιεχόμενο της δικής τους εφημερίδας. Η εβδομάδα έκλεισε με τη δημιουργία αναμνηστικών. Τα παιδιά έφτιαξαν διακοσμητικά με ελληνικές σημαίες για να έχουν κάτι που θα τους θυμίζει το γνωστικό ταξίδι αυτών των ημερών.

Με τις παραπάνω δραστηριότητες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τους αγώνες των Ελλήνων κατά των Ιταλών και να γνωρίσουν σημαντικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ταυτόχρονα, οι αθλητικές δραστηριότητες και των δύο δομών πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή από τους μικρούς μας μαθητές. Ιδιαίτερα η ενόργανη και η ρυθμική γυμναστική, των οποίων οι προπονήσεις έχουν πολλά να προσφέρουν στα παιδιά, αφού σε αυτές ασκούν την αδρή κινητικότητα τους και τα βοηθούν να αποκτήσουν την ιδανική στάση σώματος.

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com