• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Ταξιδεύοντας στην Κρήτη με το ΚΔΑΠ Kinesis

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στη μακρινή Κρήτη με το μάθημα ζωγραφικής. Μιλήσαμε γι’ αυτό το μακρινό σε εμάς μέρος, για κάποια ήθη κι έθιμα και στη συνέχεια φτιάξαμε τον χάρτη του νησιού. Σχεδιάσαμε και χρωματίσαμε τον χάρτη κι έπειτα χρωματίσαμε διάφορες χαρακτηριστικές εικόνες και τις κολλήσαμε στην αντίστοιχη περιοχή. Έτσι, η πρώτη μας επαφή με την Κρήτη ολοκληρώθηκε επιτυχώς

Στο μάθημα της ρομποτικής το αφιερώσαμε στην ταχύτητα! Αγωνιστικά οχήματα έφτιαξαν οι μικροί ρομποτιστές και μας εντυπωσίασαν με τις ικανότητές τους. Με μεγάλη προσοχή συναρμολόγησαν τα επιμέρους κομμάτια της κατασκευής τους, ώστε να φτιάξουν το γρηγορότερο όχημα. Έπειτα προχώρησαν στον προγραμματισμό του και στο τέλος έλαβαν μέρος σ’ ένα συναρπαστικό αγώνα δρόμου.

Συνεχίσαμε με το μάθημα που όλοι περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία, αυτό του  catwalk! Αυτήν τη φορά οι μικρές μας σχεδιάστριες έφτιαξαν τα αγαπημένα λαστιχάκια των ’90, που δεν είναι άλλα από τα scrunchies . Με μεγάλη προσοχή έκοψαν ένα κομμάτι ύφασμα στις επιθυμητές διαστάσεις, έραψαν πάνω σ’ αυτό χάντρες, κουμπιά και πομ πομ, ενώ με τη βοήθεια της δασκάλας τους το πέρασαν από τη ραπτομηχανή. Στη συνέχεια πρόσθεσαν στο εσωτερικό του ένα κομμάτι λάστιχο και τέλος ένωσαν τις δύο άκρες του. Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά το λαστιχάκι μας ήταν έτοιμο να κοσμήσει τα κεφαλάκια των μικρών μας σχεδιαστριών.

Μία έκπληξη περίμενε τα παιδιά την ώρα του φτιαξ’ το μόνος σου. Με αφορμή το θέμα της εβδομάδας μας, που είναι η Κρήτη, φτιάξαμε αμφορείς του Μινωικού πολιτισμού. Μας επισκέφθηκε η κ. Σοφία και μαζί της φτιάξαμε τα αγγεία από πολυμερικό πηλό· δουλέψαμε το υλικό μας, ώστε να αποκτήσει τη σωστή μορφή, σχεδιάσαμε και τέλος τα ψήσαμε για μισή ώρα στους 110 βαθμούς. Αφού κρύωσαν, τοποθετήσαμε στο πίσω μέρος μαγνήτη κι έτσι φτιάξαμε τα δικά μας μαγνητάκια.

Δεν έλειψε και η ώρα της ρυθμικής γυμναστικής την αγαπημένη μας κυρία Ματίνα Σε αυτό το μάθημα ήρθαμε σε επαφή με ένα καινούριο όργανο, τη μπάλα. Μάθαμε νέες ασκήσεις με αυτήν και πως να τη χειριζόμαστε, προσαρμόζοντάς την, στη νέα μας χορογραφία. Κάθε φορά, με τα όργανα της ρυθμικής γυμναστικής, προσπαθούμε να εναρμονίζουμε τις κινήσεις μας και να αποκτούμε σιγουριά. Έχοντας την αίσθηση του ρυθμού και της μουσικότητας, μαθαίνουμε να κινούμαστε με χάρη και να ελέγχουμε το σώμα μας, να αποκτούμε ισορροπία, να βελτιώνουμε την ευελιξία και τον συντονισμό μας!

Έπειτα το μάθημα ενόργανης γυμναστικής ολοκληρώθηκε με τις μικρές μας αθλήτριες να εκτελούν ασκήσεις ισορροπίας κι ευλυγισίας καθώς και μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Τέλος, το ταξίδι μας στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με μια γλυκιά δημιουργία από τον τόπο αυτόν. Με τους μικρούς μας μάγειρες επιχειρήσαμε να φτιάξουμε κρητικά σκαλτσούνια. Ανακατέψαμε αλεύρι, ζάχαρη, χυμό πορτοκάλι, ηλιέλαιο και λίγο νερό για τη ζύμη μας και για τη γέμιση σπάσαμε καρύδια μαζί με σουσάμι και μέλι. Φτιάξαμε μισοφέγγαρα και τα φουρνίσαμε. Μόλις κρύωσαν πασπαλίσαμε άχνη και έτοιμα να τα γευτούμε!

Οι εκπλήξεις στο ΚΔΑΠ Kinesis δε σταματούν ποτέ, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι για τα νέα της επόμενης εβδομάδας!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com